کاربرد دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Visible در تعیین خلوص روغن زیتون بازدید ۱۴۰۹
روغن زیتون یکی از روغنهای پرطرفدار با ارزش غذایی بسیار بالا میباشد که نهتنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش میدهد، بلکه منبع غنی از چربیهای غیر اشباع به ویژه اسید اولئیک است. میزان بالای تقاضا برای این نوع روغن خوراکی، باعث شده که برخی تولیدکنندگان به فروش نوع تقلبی این روغن بپردازند. یکی از تجهیزات آزمایشگاهی که بهطور معمول برای بررسی میزان مواد غیرمجاز موجود در روغنها کاربرد دارد، دستگاه اسپکتروفتومتر ماوراء بنفش UV-Visible است.
دستگاه طیفسنج مرئی – ماوراء بنفش یا Ultraviolet-Visible Spectrophotometry یکی از تجهیزات آنالیتیکال رایج و پرکاربرد در آزمایشگاههای تحقیقاتی است که برای اندازهگیری طیف وسیعی از مواد موجود در آزمایشگاه استفاده میشود. یکی از کاربردهای دستگاه اسپکتروفتومتر، کنترل کیفیت مواد غذایی از جمله روغنها میباشد.
کاربرد دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Visible در آنالیز روغن زیتون
برای آنالیز روغن با استفاده از دستگاه UV-Visible نمونه روغن باید در معرض طیف نوری ۳۰۰-۲۰۰ نانومتر قرار گرفته و میزان جذب در این محدوده اندازهگیری شود. اگر میزان جذب در محدوده ۳۰۰-۲۰۰ نانومتر پایین باشد، نشان میدهد محصول بکر و با کیفیت است. اما درصورتیکه دستگاه اسپکتروفتومتر ماوراء بنفش مقادیر بالای جذب را در محدوده ذکر شده داشته باشد، نشان میدهد این محصول تصفیه شده یا تقلبی است. بنابراین جذب بیشتر، نشاندهنده پائینتر بودن کیفیت روغن است.
دیدگاهتان را بنویسید