کاربرد دستگاه ICP-MS در بررسی میزان جذب پلاتین در سلول سرطانی بازدید ۷۴۶

سیس پلاتین برای درمان سرطان‌ها مانند بسیاری از انواع سارکوماها و کارسینوماها بکار می‌رود. سیس پلاتین با آلکیله کردن DNA مانند سایر عوامل آلکیله‌کننده یک گروه آلکیل (CnH2n+۱) را به مولکول DNA پیوند میدهد و با این روش مانع همانندسازی DNA می‌شود. اما گاهی مواقع بیمارانی که تومورهای ان‌ها در برابر سیس پلاتین از خود مقاومت نشان می‌دهد بیماریشان عود می‌کند. به همین دلیل با مشخص شدن میزان جذب این ترکیب پلاتینی بر روی سلول های سرطانی مختلف، می‌تواند در پیش‌رفت تحقیقات موثر باشد. از دستگاه ICP-MS برای آنالیز میزان پلاتین جذب شده در سلول سرطانی استفاده می‌شود.

دستگاه اسپکترومتر جرمی پلاسمای جفت شده القائیInductively Coupled Plasma-Mass Spectrometry) ) از تجهیزات آنالیتیکال آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری عناصر شیمیایی بخصوص پلاتین استفاده می‌گردد. مزیت دستگاه ICP Mass نسبت به سایر دستگاه‌ها این است که این دستگاه نسبت به سایر دستگاه‌های مشابه، دقت، سرعت آنالیز بالاتر، تکرارپذیری بیشتر و تداخلات کمتری دارد. یکی از کاربردهای مهم دستگاه ICP-MS آنالیز دقیق عناصر فلزی در مایعات بیولوژیکی و بافت‌های بدن انسان جهت تشخیص بیماری ها می‌باشد. از جمله این موارد می‌توان به تعیین مقدار پلاتین موجود درسلول‌های سرطانی به کمک دستگاه اسپکتروسکوپی جرمی ICP-MS اشاره کرد.

آنالیز پلاتین در سلول سرطانی با دستگاه ICP-MS

در یک آزمایش، دو نوع سلول A2780 و A2780/CP7 از نوع خاصی از سرطان تخمدان برای بررسی میزان جذب ترکیب پلاتینی سیس پلاتین روی سلول سرطانی، انتخاب گردید و در محیط آزمایشگاه کشت داده شد. بعد از تزریق پلاتین به آنها میزان پلاتین سلول‌ها با دستگاه ICP-MS آنالیز و نتیجه گزارش شد. در ابتدا جهت انجام آنالیز سلول‌های سرطانی کشت شده توسط یک دستگاه مایکروویو دایجسشن Microwave Digestion هضم شد و سپس وارد فاز محلول شدند. بعد از آن اندازه گیری غلظت پلاتین با دستگاه طیف سنج جرمی پلاسمای جفت شده القائی ICP-MS صورت گرفت.

نتایج آنالیز دستگاه ICP Mass مشخص کرد که سلول سرطانی A2780 مقدار زیادی را از سیس پلاتین در خود جذب کرد، اما سلول سرطانی A2780/CP7 نسبت به جذب پلاتین از خود مقاوت نشان داد. باز این‌رو لازم است که جهت بررسی دلیل این مقاومت نسبت به جذب پلاتین تحقیقات گسترده تری صورت گیرد.

کاربرد دستگاه ICP-MS در بررسی میزان جذب پلاتین در سلول سرطانی was last modified: بهمن ۷ام, ۱۳۹۷ by ulab1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *