کاربرد دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Visible در اندازه‌گیری فسفات موجود در کود بازدید ۱۲۵۳

غلظت فسفات یکی از مسائل مهم در بیان کیفیت کود است. تجزیه و تحلیل کمی این ترکیبات برای ایمنی و اثر بخشی کود ضروری است. یکی از تجهیزاتی که در آنالیز دقیق و حساس ترکیبات کودها، مفید و مؤثر است، دستگاه طیف‌سنجی مرئی و فرابنفش UV-Visible است.

کودها شامل هرگونه مواد طبیعی یا غیرطبیعی هستند که برای تقویت خاک مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با استفاده از کود، کشاورزان محصولات باکیفیت‌تر و با کمیت بیشتری تولید می‌کنند. به‌علاوه با استفاده از کودهای کشاورزی می‌توان باروری خاک زمین‌هایی که به مدت طولانی زیر کشت رفته و از نظر عناصر و مواد مغذی فقیر شده‌اند را بهبود بخشید. از طرفی باید مواد مغذی موجود در کودها بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود که مقادیر مورد نیاز گیاهان، در آن کود وجود دارد.

دو عنصر اصلی موجود در کودها، نیتروژن و فسفر هستند. کود فسفر بعد از نیتروژن مهمترین عنصر غذایی ضروری و پرمصرف مورد نیاز گیاه می‌باشد. فسفر در فرآیندهای انتقال انرژی زیستی حیاتی برای زندگی و رشد گیاه ضروری است. بنابراین غلظت فسفات یکی از مسائل مهم در بیان کیفیت کود است. تجزیه و تحلیل کمی این ترکیبات برای ایمنی و اثر بخشی کود ضروری است. یکی از تجهیزاتی که در آنالیز دقیق و حساس ترکیبات کودها، مفید و مؤثر است، دستگاه طیف‌سنجی مرئی و فرابنفش UV-Visible است.

دستگاه طیف‌سنجی مرئی و فرابنفش (UV-Visible) به بازتابش در محدوده طیف اشعه ماوراء بنفش قابل روئیت اشاره دارد. شدت نور عبوری از میان یک نمونه محلول را اندازه‌گیری کرده و با شدت نور قبل از عبور از نمونه مقایسه می‌کند. محلول نمونه در داخل یک سلول شیشه‌ای و بین تابش نور UV-Visible و یک آشکارساز قرار می‌‌گیرد. بر اساس قانون بیرلامبرت (Beer-Lambert) با طول مسیر ثابت نور و ضریب جذب (که به طول موج وابسته است) غلظت یک ترکیب را می‌توان از نور جذب شده توسط نمونه در آن طول موج تعیین کرد.

از این دستگاه برای آنالیز کمی، کنترل کیفیت، تضمین کیفیت و تعیین طول موج ماکزیمم در تحقیقات شیمیایی، بیوشیمی و فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود.

کاربرد دستگاه  UV-Vis در اندازه‌گیری فسفات موجود در کود

در یک مطالعه میدانی، با استفاده از دستگاه طیف‌سنجی UV-Visible خواص کود و غلظت مواد مغذی موجود در آن بررسی شد. ابتدا چند نمونه کود تجاری تهیه شد. سپس نمونه‌ها آنالیز و سطح فسفات موجود در آن‌ها مشخص شد. نتایج نشان داد دستگاه طیف‌سنجی مرئی و فرابنفش می‌تواند با دقت و سرعت بالایی، میزان فسفات موجود در کود را تعیین کند و سیستمی ایده‌آلی برای این تجزیه و تحلیل می‌باشد.

 

کاربرد دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Visible در اندازه‌گیری فسفات موجود در کود was last modified: آذر ۲۸ام, ۱۳۹۷ by ulab1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *